5 interessante dingen om te doen in Rome

Of u Rome nu voor het eerst bezoekt of vaak terugkeert, er is genoeg te ontdekken om u bezig te houden. Populaire Bezienswaardigheden Rome zijn onder meer villa’s die zijn omgebouwd tot musea, barokke kerken, archeologische vindplaatsen en winkels voor handwerk tot haute couture-kleding. Hier zijn vijf van de meest populaire dingen om te doen in Rome:

Ostia Antica

Een bezoek aan Ostia Antica biedt een perfecte gelegenheid om een ​​van de best beoordeelde toeristische attracties in de stad te verkennen. Deze archeologische vindplaats dateert van 2000 jaar en omvat de prachtig bewaard gebleven havenstad die geweldig is om persoonlijk te verkennen. Het is een van de minder drukke attracties om te bezoeken en ligt op slechts 45 minuten met de trein van het centrum van Rome.

Het Colosseum

Wanneer u beslist wat u in Rome gaat doen, mag u zeker een bezoek brengen aan het ovale amfitheater dat bekend staat als het Colosseum. Dit was het grootste amfitheater gebouwd voor het Romeinse Rijk en een plek voor gladiatoren, leeuwen en criminelen om te vechten tot de dood. Ook al is dit een van de drukkere locaties om te verkennen tijdens een reis naar Rome, het zal zeker worden opgenomen bovenaan de lijst van de meeste mensen om te bezoeken in deze stad.

Villa dei Quintilic

Villa dei Quintili is een attractie in Rome die vaak wordt vergeten, maar het kan fascinerend zijn voor degenen die de moeite nemen om deze oude villa te verkennen. Het is nog steeds goed bewaard gebleven en gebouwd voor keizer Commodus, die tot 192 na Christus een Romeinse keizer was. Het is een behoorlijke wandeling om de villa te bereiken met de dichtstbijzijnde hoofdweg op ongeveer ½ mijl afstand. Omdat de Villa dei Quintili ver van de belangrijkste toeristische gebieden ligt, is er ook weinig tot geen drukte.

Vaticaanse Musea

Een bezoek aan de Vaticaanse Musea zal zeker in de smaak vallen bij diegenen die de stad historisch willen leren kennen. De Vaticaanse Musea herbergen een uitgebreide collectie historische stukken en kunstwerken, terwijl ze ook de mogelijkheid bieden om de Sixtijnse Kapel te verkennen. Bovendien zijn er verschillende rondleidingen om de kunst, villa’s en tuinen volledig te waarderen.

Villa van Hadrianus

De Villa van Hadrianus geeft toegang tot een andere goed bewaarde villa die de privéwoning was van de Romeinse keizer Hadrianus. Het pand beslaat bijna 250 hectare, dus het zal anders zijn om het hele terrein volledig te waarderen, maar als je moeite doet om de meest opwindende gebieden te zien, zoals de zwembaden, kan dit een zeer lonende ervaring zijn.