Hoe een slaapmasker u kan helpen een betere nachtrust te krijgen

Als je ’s nachts moeilijk in slaap valt, is een slaapmasker misschien precies wat je nodig hebt. Persoonlijk heb ik er nooit aan gedacht om er een te kopen, en ik wist er ook niets van totdat ik ’s nachts begon te werken. Ik zou ’s morgens vroeg thuiskomen, behoorlijk uitgeput, maar nog steeds niet in staat om te slapen. Ondanks gesloten jaloezieën was er nog steeds wat zonlicht in mijn kamer en hoorde ik buiten irritante vogels fluiten. Gelukkig kon ik precies het juiste middel vinden om deze problemen op te lossen – een slaapmasker met oordopjes inbegrepen.

Slaapmasker hebben natuurlijk meer toepassingen dan je overdag in slaap te laten vallen als je in een nachtploeg werkt. Ik heb gemerkt dat ze ook best handig zijn tijdens het reizen, vooral als je door de tijdzones gaat. Ze helpen je in slaap te vallen en de nodige rust te krijgen tijdens een lange vlucht of treinreis.

Bovendien kan een oogmasker ziekenhuispatiënten helpen beter in slaap te vallen. Gelukkig heb ik dit niet zelf hoeven proberen, maar als je een vriend of familielid hebt die voor langere tijd in het ziekenhuis moet blijven, kan een slaapmasker een attent en zeer nuttig geschenk zijn.

Hoe werken slaapmaskers? Ze blokkeren gewoon het licht (en sommige blokkeren ook het geluid), waardoor je lichaam “denkt” dat het nacht is – de tijd om te slapen. Het belangrijkste dat je slaap-waakcyclus regelt, is immers de hoeveelheid licht in de omgeving. Daarom heb je meestal moeite om een ​​goede nachtrust van 8 uur te krijgen in een helder verlichte kamer.

Wat voor slaapmasker moet je kopen? Er zijn veel verschillende modellen, en de meeste zijn redelijk betaalbaar, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u meer dan $ 5 tot $ 30 uitgeeft. De meest populaire producten lijken die van schuim te zijn, omdat ze een stijve contour hebben en geen druk uitoefenen op de ogen. Andere maskers zijn niets meer dan blinddoeken gemaakt van een gladde stof zoals zijde. Zorg ervoor dat je er een kiest die gemaakt is van zachte materialen die je niet irriteren tijdens je slaap.

Slaap beter – koop een slaapmasker dat het licht blokkeert, geen druk op uw ogen uitoefent en een handig reisetui en een paar oordopjes bevat.