Offshore internetbankieren Voordelen en nadelen

Het onderwerp offshore internetbankieren is een populair onderwerp dat steeds populairder wordt, niet alleen binnen de consumentenbankieren, maar ook in de zakelijke of zakelijke banksector.

Het mooie van offshore onlinebankieren is dat het u niet alleen in staat stelt bankactiviteiten uit te voeren die worden toegestaan ​​door traditionele en lokale fysieke bedrijven, maar dat het u ook meer variatie en flexibiliteit biedt in termen van uw bankbehoeften. Als u bijvoorbeeld vaak reist, biedt offshore onlinebankieren u de flexibiliteit om zaken te doen waar u ook bent, terwijl u er tegelijkertijd voor zorgt dat u toegang hebt tot het soort valuta als u dat nodig heeft.

Dat gezegd hebbende, bieden niet alle banken online- of internetbankieren aan, aangezien deze dienst de banken een aanzienlijk bedrag kost. Het programmeren van geavanceerde en veilige systemen vereist de inspanning van verschillende fulltime computeringenieurs, afdelingen voor volledige beveiliging en compliance, evenals zware overhead om de service doorlopend te ondersteunen.

Omdat er zoveel variabelen zijn betrokken bij het aanbieden van deze dienst, variëren offshore internetbankieren van de ene financiële instelling tot de andere. Sommige hebben betere systemen, terwijl andere werk te doen hebben. Veel hiervan is gebaseerd op de middelen die de bank aan dit initiatief heeft besteed, zowel in termen van kwantiteit als kwaliteit.

Openen van een offshore-bankrekening

Voordat ik verder inga op dit onderwerp, wil ik duidelijk maken dat offshore internetbankieren niet gaat over het ontwijken van belastingen. Het gaat erom het risico van kapitaalverlies te beperken dat buiten uw schuld ligt. Dus als u een buitenlandse jurisdictie overweegt om een ​​offshore-bankrekening op te zetten, overweeg dan een die politiek stabiel en financieel sterk is. Bovendien helpt het om een ​​rechtsgebied te selecteren dat een aantrekkelijk rentetarief betaalt en een lage tot geen inkomstenbelasting heeft. Enkele van de meest geprefereerde jurisdicties door de jaren heen waren Zwitserland, Kaaimaneilanden, Singapore, Hong Kong en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Het openen van een persoonlijke bankrekening is meestal een heel persoonlijke bezigheid. Met offshore internetbankieren zijn er echter manieren waarop u op afstand aan de slag kunt zonder dat u naar het lokale kantoor van de bank hoeft te komen, wat een hoop tijd, geld en vooral frustratie bespaart.

Een van die manieren is door een bezoek te brengen aan het filiaal van een lokale bank in uw woonstaat of thuisland. Veel grote banken die internetbankieren aanbieden, zijn multinationaal aanwezig. De kans is groot dat de door u geselecteerde bank een lokaal filiaal heeft in de buurt van waar u woont, ondanks dat het hoofdkantoor in een ander offshore-rechtsgebied is gevestigd.

In andere gevallen zijn er internationale banken die misschien geen lokale vestigingen hebben in de buurt van waar u woont, maar die bereid en in staat zijn om een ​​offshore bankrekening voor u op te zetten via e-mail, snail mail, fax en telefoon. Banken hebben meestal een reeks documenten nodig om dit proces uit te voeren. Daarom kunt u nog steeds een buitenlandse bankrekening openen bij een offshore bank zonder dat u uw land hoeft te verlaten, maar het kan wat meer moeite kosten en soms de strijd die gepaard gaat met het communiceren met iemand in het buitenland.

De voordelen van internetbankieren op zee

Hier zijn enkele voordelen van offshore internetbankieren die u moet kennen.

Bescherming tegen soevereine risico’s – zoals hierboven reeds vermeld, vermindert het parkeren van fondsen op buitenlandse bankrekeningen het risico van kapitaalverlies als gevolg van bevriezing of confiscatie van fondsen door regeringen zonder uw eigen schuld. Dit risico is minder een probleem in een ontwikkelde economie met een solide bankinfrastructuur zoals de Verenigde Staten, maar het is niettemin een inherent risico dat bestaat.

Belastingvoordelen – veel offshore-rechtsgebieden hebben weinig tot geen gevolgen voor de inkomstenbelasting op rente-inkomsten of inkomsten uit bedrijfsactiviteiten.

Hogere rentetarieven – omdat veel offshore-banken met lage kosten werken, kunnen ze het zich veroorloven om hogere rentetarieven aan te bieden in vergelijking met grotere multinationale namen. In ontwikkelde economieën, zoals in Europa en Noord-Amerika, worden de nalevingsvereisten van de regelgeving door velen gezien als een vorm van belasting op banken, waardoor de overheadkosten stijgen en de rentetarieven dalen.

On-demand toegang tot afschriften – offshore internetbankieren geeft u direct toegang tot uw afschriften, waar u uw activiteiten in realtime kunt bekijken. Dit omvat eerdere en lopende stortingen en opnames. U heeft dus altijd toegang tot uw rekeningsaldo.

Geldbeheer – met offshore internetbankieren kunt u onmiddellijk geld overboeken tussen rekeningen over de hele wereld. Offshore-banken hebben voorraden van verschillende valuta’s en kunnen u helpen bij het uitvoeren van banktransacties in meerdere landen. U kunt automatische betalingen aan leveranciers plannen om automatisch vrij te geven.

Offshore internetbankieren heeft verschillende andere voordelen. U kunt offshore-handelsrekeningen openen en offshore-brokerage-accounts opzetten om handels- en investeringsactiviteiten uit te voeren (hier kunnen belastingvoordelen aan verbonden zijn). Dirigeren transacties online zijn niet alleen grotendeels gratis, maar ook zeer efficiënt. De transactietijd online is gewoon veel minder. U kunt ook inkomstenstromen rechtstreeks op uw offshore online bankrekening laten storten.

Vanuit het oogpunt van persoonlijke financiën is het downloaden van bankactiviteiten van uw offshore online bankrekening eenvoudig en direct mogelijk. De meeste platforms voor online bankieren zijn ontworpen om informatie in te voeren in financiële of persoonlijke boekhoudsoftware of in spreadsheets zoals Excel. Individuen kunnen een aanzienlijk bedrag besparen op accountantskosten door deze functie te gebruiken. Om nog maar te zwijgen van meer intieme kennis en beheer van hun eigen financiën.

Voor degenen die op zoek zijn naar anonimiteit, kunt u met offshore online bankrekeningen ook anoniem bankieren volgens de richtlijnen voor bankgeheim.

De nadelen van offshore internetbankieren

Alleen al het aanmaken van een offshore bankrekening kan voor de overheid een reden zijn om meer aandacht te besteden aan uw activiteiten. Velen gebruiken immers offshore internetbankieren als een mechanisme om illegale activiteiten uit te voeren en belastingen te ontwijken. Enkele specifieke nadelen van offshore internetbankieren als gevolg van zakendoen via buitenlandse bankrekeningen zijn de volgende:

Kennis van internet – Er is een bepaald niveau van internetkennis vereist om je een weg te kunnen banen door offshore internetbankierplatforms om ervoor te zorgen dat je precies krijgt wat je wilt. Dit is een belangrijke reden waarom sommige ouderen terugschrikken voor online bankieren.

Stortings-tijdlijn – Omdat veel banken niet over de technologie beschikken om op afstand stortingen in te zamelen, kan het zijn dat u moeite heeft om al uw opbrengsten te storten. Hoewel veel banken elektronische scantechnologie hebben ontwikkeld, moeten anderen hun achterstand nog inhalen. Er is op zijn zachtst gezegd geen samenhang.

Gevolgen voor beveiliging / fraude – omdat bankieren online plaatsvindt, stelt offshore internetbankieren u bloot aan het risico van netwerkinbraak of -inbreuk. Omdat informatie elektronisch wordt overgedragen en in verschillende databases wordt opgeslagen, kunnen inbreuken ertoe leiden dat persoonlijke en gevoelige informatie in verkeerde handen terechtkomt. Maar nogmaals, dit is niet anders dan het verliezen van uw chequeboek in vergelijking met traditioneel fysiek bankieren.

Spam Mail – offshore online bankieren betekent ook dat u e-mails ontvangt van de buitenlandse bank waar u uw offshore bankrekeningen bij heeft. Internetroofdieren erkennen dit als een mogelijkheid voor phishing, of vissen op persoonlijke en gevoelige informatie. Vaak ziet u mogelijk een e-mail in uw inbox van wat lijkt op uw buitenlandse bankinstelling. Maar dat is het niet. Dit zijn phishing-e-mails die hopen dat u zich aanmeldt en uw persoonlijke gegevens invoert, zoals gebruikersnaam en wachtwoord.

TIPS: Hier zijn een paar tips om te voorkomen dat u voor phishing-aanvallen valt. Als u een e-mail van uw bank ontvangt, belt u ze eerst om te verifiëren dat ze de e-mail hebben verzonden. Ten tweede, in plaats van de e-mail te openen die ze u hebben gestuurd, bezoekt u de website van de bank rechtstreeks en kijkt u of u kunt doen wat er van u wordt gevraagd op hun site door rechtstreeks in te loggen in plaats van op een inloglink in een e-mailbericht te klikken.

Ten derde, als u de e-mail zou openen en om welke reden dan ook op een link zou klikken, zoek dan naar beveiligingssymbolen zoals een https-URL-adres of een hangslot zodra de link u naar een website brengt waar u persoonlijke informatie moet invoeren. in de rechter benedenhoek van de webbrowser. Er zijn ook andere beveiligingsmaatregelen die zichtbaar kunnen worden opgemerkt. Lees online voor meer informatie over dit onderwerp.

Financiële zekerheid – sommige offshore banklocaties zijn financieel niet erg veilig of stabiel. Tijdens de wereldwijde economische crisis van 2008 verloren veel spaarders bijvoorbeeld geld dat geparkeerd stond op offshore bankrekeningen in sommige bestemmingen, zoals IJsland. Ik wil u op geen enkele manier bang maken, aangezien deze situatie zeldzaam is, en in de meeste gevallen worden degenen die verliezen lijden op de een of andere manier in de loop van de tijd gecompenseerd. Weet echter dat dit inherente risico bestaat. Zoek altijd naar een depositoverzekering. Hoe groter de vergoeding, hoe beter.

Geloofwaardigheid door associatie – zoals ik al zei, heeft offshore internetbankieren een negatieve bijklank, vaak geassocieerd met het witwassen van geld, het gebruik van illegale gelden, onbelaste gelden en ondersteuning van illegale doelen. Offshore-bankrekeningen zijn soms gekoppeld aan misdaadringen en terroristen. Wat betekent dit voor jou? Hoewel u legaal en legitiem offshore bankieren kunt doen, moet u begrijpen dat de regeringen u nader zullen onderzoeken.

Toegangsbeperkingen – offshore-banken bevinden zich op bestemmingen ver weg van u, daarom moeilijker en duurder om toegang te krijgen. In veel landen heeft persoonlijke communicatie de voorkeur boven communicatie via telefoon, e-mail en snail mail, daarom kan internetbankieren een beetje moeilijk en frustrerend worden. Ik zie deze trend langzaam veranderen nu banken de noodzaak begrijpen om op alle niveaus en media te communiceren om een ​​wereldwijd publiek tevreden te stellen.

Duur – offshore interne bankieren is meestal duurder om op te zetten en te beheren en dus toegankelijker en haalbaarder voor de rijkere of hogere inkomens. Het is niet zozeer dat het duur is om een buitenlandse bankrekening te openen. Het is niet. Vaak moet u echter door een bedrijf gaan dat is gespecialiseerd in het helpen van expats bij het opzetten en beheren van buitenlandse bankrekeningen. Al deze activiteiten kosten geld.

Internetbankieren is tegenwoordig erg handig en voor bijna iedereen toegankelijk. Voor de gemiddelde persoon kan het een geweldige tool zijn om offshore belastingplanning aan de mix toe te voegen. Voor degenen die reizen, kan buitenlands internetbankieren allerlei gemak bieden, waardoor men overal en met iedereen transacties kan uitvoeren. Dus als u wat u leest over offshore onlinebankieren leuk vond, raad ik u ten zeerste aan dit verder te onderzoeken om te zien hoe het u kan helpen uw doelstellingen te bereiken.