Trend van animatie! De app-interface opnieuw definiëren

De belangrijkste reden voor app-ontwikkelaars om voortdurend technieken te koesteren om briljante geanimeerde effecten in de apps op te nemen, is het tegenhouden van de aandacht van klanten. Alles wat niet statisch is en op een interessante manier beweegt, zal zeker meer aandacht trekken dan een eenvoudig grafisch beeld. Een beetje vervelend onderdeel van de ontwikkeling, ontwikkelaars schrikken nooit terug voor het concept van animatie vanwege de boeiende ervaring die ze de gebruikers kunnen bieden.

Hoewel er veel manieren zijn om te genieten van animaties in de gebruikersinterface van een app en dat is de zorg van de ontwikkelaars, hebben we hier uitgelegd hoe het opnemen van animaties de interface van je app zal herdefiniëren en het veel interessanter maken om te gebruiken.

Het maakt uw applicatie-interface levendig

Met animaties krijgen gebruikers een leuke, levendige ervaring terwijl ze door de app slenteren. Zelfs wanneer het stadium aanbreekt waarin sommige gegevens van de server moeten worden geladen en gebruikers niets te doen hebben, bewegen er dingen op de achtergrond. Dit geeft de zekerheid dat ze niet in een impasse verkeren, maar het proces is aan de gang.

Voor gebruikers is het wachten op een functie niet meer vervelend

Ongeacht wat uw app te bieden heeft of hoe opwindend deze is, de meesten hebben een hekel aan het idee te lang te wachten tot een pagina verschijnt. Bovendien geeft dat een bevroren blik aan de app terwijl de pagina wordt geladen en worden de gebruikers ongeduldig. Gebruik van een pakkende animatie, zoals een spinner, 3D-balk of zandklok. Ook al is de wachttijd op het moment van de app, zo’n animatie houdt de aandacht in ieder geval nog een tijdje vast.

De navigatie neemt een interessante wending

Gebruikers raken meestal perplex wanneer ze zelfstandig naar verschillende locaties in de app verhuizen. Bij het eerste gebruik weten ze niet zeker of ze op de juiste manier bewegen. Nu kunnen geanimeerde objecten ze erdoorheen leiden en verkeerde klikken tijdens abrupt scrollen voorkomen.

Bewegende beelden, geanimeerde pictogrammen en afbeeldingen kunnen de volgende zet van de gebruiker goed onderscheppen en op een interactieve manier instructies geven. Voordelen van interactieve animaties voor navigatie zijn een naadloze overgang van de ene locatie naar de locatie en het visueel opzetten van een hiërarchie dat de ene fase een verbinding heeft met de andere.

Reacties met visuals laten een langdurige indruk achter

Wanneer een app reageert op de input van een gebruiker met een of ander visueel element, lijkt het een menselijk tintje te geven. De gebruikers krijgen een feel-good ervaring met feedback die ze interpreteren om enige controle over de app te hebben. Er zijn verschillende manieren om animaties te plaatsen en een belangrijke manier is om de knoppen op de een of andere manier te laten reageren wanneer men tikt.

Nu lijkt dat allemaal een interessante wending. Gebruikers merken zelfs de kleinste details op. Dus een kleine inspanning van ontwikkelaars om een ​​vleugje animatie in een app te geven, zal goed zijn en de in-app-ervaring van gebruikers verbeteren.